طريقة تجفيف الفواكه

هناك الكثير من الفواكه اللذيذة التي نحبها تأتي في فصول معينة فقط
ونتمنى تذوقها في فصول أخرى، تجفيف الفواكه هو حل موجود منذ قرون عدة وهو
عملي ومفيد وله طرق معينة سنعطيكم أفضلها :
كيفية إختيار الفواكه :
نختار الفاكهة التي نريد تجفيفها والفواكه الأكثر تجفيفا هي المشمش،
التفاح، والموز، والتوت، وجوز الهند والخوخ. ولكن من المشوق تجربة الأنانس
والكيوي والدراق وغيرها.
البطيخ الأصفر مميز للتجفيف وذلك لأنه يعطي طعم الحلوى.
يجب مراعاة أن تكون حبات الفواكة المختارة نظيفة وبحالة جيدة وإلا لن تحصلي على النتائج المطلوبة.
التقطيع :
تحضير الفواكه للتجفيف لا يختلف عن تحضيرها للأكل، يجب أن نغسل جميع
الفواكه جيدا خصوصا إذا كنا سنجففها مع قشورها وذلك لإزالة جميع العوالق
والأوساخ. يفضل تقطيع الفواكة إلى قطع متساوية بحجم الكرز ولكن يرجع الأمر
للرغبة، الأهم أن تكون جميع القطع متساوي الحجم.
المعالجة المناسبة:
لا يوجد طريقة غير كيميائية للتجفيف حيث أن خسارة فيتامين سي في
الفاكهة أثناء عملية التجفيف هو أمر محتوم، لذلك ينصح الخبراء بإضافة قرص
فيتامين سي مطحون 5 غرام لكل ربع كأس من الماء أثناء عملية التجفيف. وهناك
طريقة أخرى وهي وضع الفواكه على البخار لمدة خمس دقائق ثم وضعها في حمام
ثلجي لإيقاف الطبخ، هذه الطريقة تصلح مع عدد معين من الفاكهة مثل التفاح و
الكمثرى والمشمش.
ملاحظة : إن العملية السابقة ليست إجبارية لكنها مفضلة عند الخبراء..
التجفيف بالشمس :
هي الطريقة الطبيعية لسكان المناطق الحارة حيث يجب أن يبقى الجو
حارا لمدة 2-4 أيام. نضع صينية الفواكه مباشرة تحت الشمس ونغطي قاعها
بالقماش القطني. نقلب الفاكهة مرة يوميا وندخل الفاكهة في الليل إلى
المنزل.
التجفيف بالفرن :
لتجفيف الفاكهة بالفرن نضع صينية الفواكه ونغطي قاعها بالقماش
القطني، نجفف صينية الفاكهة على أقل درجة حرارة ممكنة (145فهرنهايت) مع ترك
الباب مفتوحا قليلا لخروج البخار.
بشكل عام نتأكد من التجفيف باللمس حيث يجب أن يكون ملمس الفاكهة جلديا جافا.
There are a lot of delicious fruits that we love come only in certain
seasons and we wish tasted in other chapters, drying fruit is an
existing solution for centuries a practical and useful and has certain
ways we will give you the best:
How to choose fruits:
We choose fruit that we want and dried fruits are the most Tjviva apricots, apples, bananas, berries, coconut and peach. But it is interesting Alonanc, kiwi, peaches and other experience.
Distinctive yellow watermelon for drying because it gives a taste of candy. Keep in mind that fruit be selected beads clean and in good condition otherwise would not you get the desired results.
Hacking:
Prepare fruits for drying is no different than prepared to eat, you should wash all fruits especially well if we Snajafvha with dander is to remove all dirt and plankton. Preferably fruit cut into equal pieces cherry-sized, but the interest is up, more importantly, that all the pieces are of equal size.
Appropriate treatment:
There are no non-chemical method for drying as the loss of vitamin C in the fruit during the drying process is inevitable, so the addition of vitamin C tablet crushed experts recommend 5 grams per quarter cup of water during the drying process. Another way is to put fruit on steam for five minutes and then placed in the bath to stop the cooking snowy, this method is suitable with a certain number of fruit such as apples and pears and apricots.
Note: The previous process is not mandatory, but a favorite when experts ..
Drying the sun:
It is the natural way for the people of the tropics where it should stay warm air for 2-4 days. Keep fruit tray directly under the sun and cover the bottom cotton cloth. Turn the fruit once a day and get into the fruit at night to the house.
Drying oven:
For fruit drying oven Keep fruit tray and cover the bottom with cloth cotton, fruit tray to drain the least possible temperature (145 F) while leaving the door open a little bit out of steam.
In general make sure drying screen where it should be shiny leather texture fruit Java.
How to choose fruits:
We choose fruit that we want and dried fruits are the most Tjviva apricots, apples, bananas, berries, coconut and peach. But it is interesting Alonanc, kiwi, peaches and other experience.
Distinctive yellow watermelon for drying because it gives a taste of candy. Keep in mind that fruit be selected beads clean and in good condition otherwise would not you get the desired results.
Hacking:
Prepare fruits for drying is no different than prepared to eat, you should wash all fruits especially well if we Snajafvha with dander is to remove all dirt and plankton. Preferably fruit cut into equal pieces cherry-sized, but the interest is up, more importantly, that all the pieces are of equal size.
Appropriate treatment:
There are no non-chemical method for drying as the loss of vitamin C in the fruit during the drying process is inevitable, so the addition of vitamin C tablet crushed experts recommend 5 grams per quarter cup of water during the drying process. Another way is to put fruit on steam for five minutes and then placed in the bath to stop the cooking snowy, this method is suitable with a certain number of fruit such as apples and pears and apricots.
Note: The previous process is not mandatory, but a favorite when experts ..
Drying the sun:
It is the natural way for the people of the tropics where it should stay warm air for 2-4 days. Keep fruit tray directly under the sun and cover the bottom cotton cloth. Turn the fruit once a day and get into the fruit at night to the house.
Drying oven:
For fruit drying oven Keep fruit tray and cover the bottom with cloth cotton, fruit tray to drain the least possible temperature (145 F) while leaving the door open a little bit out of steam.
In general make sure drying screen where it should be shiny leather texture fruit Java.